HOME > PON FIT TIJDENS CORONA > SPORT & BEWEGEN

Sport & Bewegen


Ook nu wil je je graag energiek voelen. Hoe kan je lekker blijven sporten? Of grijp je deze tijd juist aan om (weer) te gaan bewegen? We maken het makkelijk en leuk met gevarieerde oefeningen, workouts, tips en trics. Van hardlopen voor beginners (mét schema), lekker wandelen of relaxing meditaties, tot digitale obstacle runs, challenges, een high intensity Tabata workout en tips om veilig en gezond in beweging te blijven. Buiten of liever binnen, op jouw eigen moment of op een vast tijdstip. 

Pon Fit online activiteitenkalender; altijd op de hoogte!

Op de online activiteitenkalender van Pon Fit vind je alle evenementen waarvoor je je kan aanmelden in chronologische volgorde. Tip: vink op de activiteitenkalender aan ‘hou me op de hoogte’ bij jouw favoriete sporten/activiteiten. Zo krijg je bericht van nieuwe activiteiten automatisch in je inbox. 

Hardlopen

Voor of na het werken even lekker sporten? Doen! In deze tijden is hardlopen een goede optie. Let wel, zo adviseert Pon Fit hardlooptrainer JanWillem Nieboer, er zijn een paar aandachtspunten. Daarom enkele tips van deze expert, plus een hardloopschema. 

Wandelen

Omdat nu nog niet bekend is wanneer we weer veilig met elkaar kunnen optrekken, heeft Pon Fit wandeltrainer Frans Bergmans een online community opgericht waarin hij tips en informatie geeft over bewegen en wandelen. 

Wielrennen 

Zowel voor de ‘gewone’ fietser, als voor de ervaren wielrenner is fietsen een heerlijk verzetje. Waar moet je in deze Corona-tijd op letten? Hoe zit het met de afstand tot anderen en is het slim om tot het gaatje te gaan? Pon Fit trainer, Eurosport commentator en zelf (baan)wielrenner, Nick Stöpler, deelt zijn tips.

Verder kan je iedere week op donderdagavond meedoen met de 'Cervélo Zwift Ride'. Kijk hier voor alle actuele Pon Fit wieleractiviteiten
 

Mountainbiken

We zitten momenteel in een uitdagende periode. Binnen blijven en thuiswerken vraagt om aanpassingen. En ook om voldoende ontspanning. Je mountainbike is nu je grootste vriend. Jan Weevers, een van de Pon Fit mountainbike trainers, deelt hier zijn tips en een voorbeeld schema.  

Online workouts

Kan of wil je nog niet naar de sportschool? Thuis sporten kan een uitkomst zijn. Lekker op jouw favoriete moment, in je uppie of samen met je partner of kinderen. Pon Fit heeft een aantal online workouts voor je verzameld op YouTube 'stay fit at home'. Voor zowel de beginnende als geoefende sporter vind je hier verschillende workouts. Daarnaast biedt het Pon Fit Center*, locatie Academas, je drie keer per week lessen aan via Hangout. En je kan natuurlijk ook meedoen met de workouts van Radmilo Soda. 

Oefeningen & workouts divers, gemiddeld niveau
 1. Collega Erica Bakker heeft een aantal leuke, eenvoudige, korte oefeningen van een aantal minuten voor je opgenomen: wall sitplank challenge, rug & schouderstretch, stoel 'touwtje' springen, armen. Makkelijk in te passen en geschikt voor iedereen. 
 2. Carla Arends, collega van Pon Power, biedt een aantal leuke workouts van maximaal 20 minuten voor alle niveaus; Tai Chi/ Yoga, borst & buik, workout voor de armen en een workout voor de benen.  
 3. Pon Fit Center at home
  Op maandag en donderdag van 16.30 tot 17.15 uur kan je deelnemen aan de Pon Fit les. Deze 'live' les is voor vrijwel alle niveaus geschikt en wordt via Hangout gegeven. Wil je hieraan deelnemen? Stuur een mail naar jdezwaan@academas.nl. Je ontvangt dan iedere week een hangout link. 
 4. Stay fit met Radmilo Soda
  Fitness Goeroe Radmilo Soda zorgt dat je in shape blijft. Doe mee met zijn video-homeworkouts, rechtstreeks vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Intensieve workouts

Theo Meijer Sport in Leusden heeft drie uitdagende workouts van 30 minuten voor je geselecteerd:
 1. Een 'high intensity' Tabata workout, inclusief een passende warming up en stretch na de les. 
 2. Twee 'body challenge' workouts door trainers Jordy en Jan inclusief een losse warming up
  Deze workouts maken gebruik van materialen die iedereen wel in huis heeft en prima als gewicht kunnen dienen. In het filmpje 'usefull tips & materials' legt Jan kort uit hoe dit werkt. 
 3. Voordat je begint: start met een warming up, doe rustig aan en gun jezelf de tijd om steeds een beetje beter te worden. Heb je gezondheidsproblemen of gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan eerst je (huis)arts. 

Yoga & meditatie
 1. Raymond, een van onze Noorse collega's deelt een 15 minuten durende yoga oefening speciaal voor je schouders en armen. Vooral prettig als je veel zittend werk doet.
 2. Powernap plus, luisteroefening
  Een powernap overdag kan bijdragen aan de rust die je brein nodig heeft. Door te schakelen en je aandacht op een ontspannen manier naar je lichaam en adem te brengen, kun je fysiek en mentaal ontspannen. Deze powernap plus maakt gebruik van een yoga-techniek waarbij je stilligt en luistert naar een ingesproken oefening. Zoek een plek waar je 15 minuten rustig kan liggen, luister en gun je zelf een welverdiend rustmoment met deze powernap van Nadia Bertelli. Nadia werkte 10 jaar als arts en geeft onder andere trainingen mindfulness en yoga. 
 3. Switch meditatie, luisteroefening
  Deze korte meditatie oefening leert je te schakelen, zodat je je dagelijkse werk kan loslaten en je aandacht in rust op je privé leven kan richten. Ga in een comfortabele houding zitten, sluit je ogen en luister naar deze oefening van ongeveer 4 minuten, ingesproken door Nadia Bertelli. 
 4. Relaxercise
  Het Pon Fit Center/ Academas biedt je op dinsdag van 11.30 tot 12.15 uur een les Relaxercise aan. Deze les in een combinatie van inspannings- en ontspanningsoefeningen uit de yoga en stretching. Met verschillende ademhalingstechnieken en meditatie oefeningen die ervoor zorgen dat je je fit, energiek en productief blijft voelen. Meedoen? Stuur een mail naar jdezwaan@academas.nl. 

* Pon Fit Center
Pon Fit Center is een initiatief van Pon’s Automobielhandel. Het Pon Fit Center, locatie Academas, is een sportfaciliteit waar iedereen die bij Pon's Automobielhandel in Leusden werkt kan sporten. Juist omdat het in deze periode belangrijk is om te blijven bewegen, biedt Academas een aantal van hun Pon Fit lessen via hangout aan. Deze lessen zijn tijdelijk beschikbaar voor alle Pon collega’s. Op maandag en donderdag van 16.30 tot 17.15 kan je meedoen met de 'live' Pon Fit lessen en op dinsdag van 11.30 tot 12.15 uur vindt de 'live' Relaxercise les plaats. Meedoen? Stuur dan een mail naar jdezwaan@academas.nl.