HOME > PON FIT OP DE WERKVLOER > WERKPLEK CHECK

Werkplek Check


Pon Fit biedt alle medewerkers van Pon eens per drie jaar een gratis Werkplek Check aan. Dit is een kort onderzoek van de werkplek door een bedrijfsfysiotherapeut. Hij stelt een aantal vragen die te maken hebben met je (fysieke) gezondheid. De bedrijfsfysiotherapeut kijkt ook naar je werkzaamheden en in welke mate deze fysiek belastend kunnen zijn. Hij observeert hoe je zit, staat, bukt, loopt, tilt, etc. Het onderzoek duurt 10 tot 15 minuten per werkplek en vindt onder werktijd plaats. Met deze Werkplek Check kunnen mogelijke fysieke klachten vroegtijdig worden gesignaleerd. TIGRA Gezondheidsmanagement voert de Werkplek Check uit en maakt in overleg met HR van de werkmaatschappij een planning.

Voor wie is het?

Voor alle medewerkers van Pon, op iedere werkplek. Het maakt dus niet uit of je op kantoor beeldschermwerk verricht of monteur bent in een werkplaats. Deelname aan de Werkplek Check is vrijwillig en eventuele medische gegevens worden vertrouwelijk behandeld door de bedrijfsfysiotherapeut. Eventuele vervolgstappen, zoals een bezoek aan de bedrijfsarts of een fysiotherapeut, vinden alleen plaats in overleg en met goedkeuring van de medewerker.

‘Het wordt steeds belangrijker om inzetbaar te zijn, maar vooral ook inzetbaar te blijven. Niet alleen voor Pon, maar ook voor de medewerker. Met de Werkplek Check weet je of je op een gezonde manier aan het werk bent. Met de tips en aanwijzingen kan je klachten voorkomen of zorgen dat deze niet verergeren.’

Rik-Jan Modderkolk, Manager Pon Fit
Wanneer is het?

Een keer per drie jaar maakt de bedrijfsfysiotherapeut een afspraak met de HR-afdelingen van alle Pon bedrijven. Zodra de afspraken gepland zijn, informeert de HR-afdeling de medewerkers daarover. Mocht je tussentijds klachten ontwikkelen die (mogelijk) leiden tot uitval, waarbij de werkplek een mogelijke oorzaak is, neem dan contact op met de bedrijfsarts of met de fysiotherapeut op locatie.