HOMEHULP BIJ JE GEZONDHEID > ONDERSTEUNING BIJ KANKER > STICHTING TEGENKRACHT

Revalidatie door bewegen door Stichting Tegenkracht


De behandeling van kanker vergt veel van iemand. Met het ‘Sportplan op Maat’, biedt 'Tegenkracht, stichting kanker en sport' kankerpatiënten een sportief revalidatietraject. Met persoonlijke begeleiding, de juiste faciliteiten en een gedegen sportmedisch advies, kan je de tijd van chemotherapie, bestraling en operatie beter aan. Je staat zowel fysiek als mentaal sterker in het proces van behandeling en revalidatie.

‘Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht deelnemers blijkt dat mensen die actief revalideren met het ‘Sportplan op Maat’ gemiddeld negen weken eerder op het werk terugkeren dan het landelijk gemiddelde.’

Anouk Bleekemolen, B2B coördinator Tegenkracht.
Programma

Het 'Sportplan op Maat' is een intensief programma voor kankerpatiënten die willen (blijven) sporten/bewegen en revalideren. De deelnemer stelt samen met Tegenkracht, de sportarts en een begeleider een concreet sportplan op met korte- en langetermijndoelstellingen. Het traject begint met een uitgebreid sportmedisch onderzoek en wordt afgesloten met een inspanningstest en consult bij de sportarts.

Sportwens en sportadvies

Tegenkracht gaat uit van de (sport)wens van de deelnemer en houdt rekening met het advies van de sportarts. De sportarts doet het sportmedisch onderzoek en geeft een advies op maat. Afhankelijk van wensen en belastbaarheid strekt dat van ‘bewegen’, tot ‘uitdagend sporten’. Vervolgens gaat Tegenkracht  samen met de deelnemer op zoek naar een geschikte sportlocatie en (sport)begeleider. Zo dicht mogelijk bij de woonomgeving van de patiënt, zodat deze geen reistijd verliest. De deelnemer blijft, indien nodig en gewenst, gedurende de periode van het ‘Sportplan op Maat’ onder toezicht van de desbetreffende sportarts.